Popaganda: Στην Καλαμάτα όλοι χορεύουν στο Baroque

Baroque Bar Kalamata - Popaganda - Αφιέρωμα

Στο ιστορικό κέντρο της πόλης βρίσκεται ένα cocktail bar που στα decks του φιλοξενεί μερικούς από τους καλύτερους DJs της Ελλάδας.

Το Baroque βρίσκεται στο Ιστορικό Κέντρο της πόλης, σε μια πλατεία που την τελευταία πενταετία τουλάχιστον, είναι στο επίκεντρο της νυχτερινής ζωής στην Καλαμάτα, συγκεντρώνοντας τα περισσότερα μαγαζιά για τα χειμωνιάτικα βράδια, γιατί το πρωί στη θέση τους είναι μια μίνι αγορά, ενώ το καλοκαίρι η πιάτσα μεταφέρεται στην παραλία.

Φεύγοντας από τη γενέτειρά του για σπουδές ο Γιώργος Σακκάς δεν έδινε και πολλές πιθανότητες να γυρίσει πίσω στην Καλαμάτα για μόνιμη διαμονή και πόσο μάλλον να φτιάξει εκεί τελικά ένα από τα πιο πετυχημένα μπαρ της πόλης. Κάνοντας την πρώτη του επαφή με το επάγγελμα του bartending στην Πάτρα σαν φοιτητής, ακολούθησε μια μεγάλη περιπλάνηση στο χώρο σε μαγαζιά της Αθήνας, σε νησιά και σε πολλά ομολογουμένως σεμινάρια για cocktails σε Ελλάδα και εξωτερικό, για να καταλήξει να ηγείται του μοναδικού dance χώρου της πόλης. Παρασκευή και Σάββατο βράδυ, όλοι οι υποψιασμένοι ντόπιοι και οι ενημερωμένοι τουρίστες θα πάνε στο Baroque για χορό.

Baroque Bar Kalamata - Popaganda - Αφιέρωμα
Όλοι παραμιλάνε για το Waikiki Beach.
Baroque Bar Kalamata - Popaganda - Αφιέρωμα
Από τα decks του Baroque έχουν περάσει μερικοί από τους πιο δυνατούς εγχώριους και μη DJs.
Baroque Bar Kalamata - Popaganda - Αφιέρωμα
Πως να αρνηθείς την πρόσκληση του cocktail «Βe my pineapple»;

Όταν μπήκα στο μαγαζί και έκατσα στο bar, ενώ κοίταζα με θαυμασμό την πολύ καλά ενημερωμένη κάβα του, ο Γιώργος μου αποκάλυψε πως διαθέτουν 350 διαφορετικούς κωδικούς ποτών, που διαρκώς ανανεώνονται και σκοπός τους είναι όχι μόνο να καλύψουν όλα τα γούστα, γιατί αυτό συμβαίνει και με το παραπάνω όπως φαντάζεστε, αλλά να δώσουν στον κόσμο της πόλης και νέες επιλογές. Άλλωστε το σύγχρονο bartending αν μη τι άλλο καλλιεργεί τις γευστικές μας εμπειρίες με τα ευφάνταστα cocktails, και από τέτοια στο Baroque βρήκα μεγάλη ποικιλία.

Στον κατάλογο του μαγαζιού υπάρχουν φυσικά και όλα τα classic cocktails –, συμπεριλαμβανομένων και των vintage, Sazerac, El Presidente κλπ, δίπλα στα οποία διαβάζεις και μια επεξήγηση για τη δημιουργία τους. Ενώ εκτός από αυτά υπάρχει και ξεχωριστή εποχιακή καρτέλα με πολλά tiki, μιας και ταιριάζουν με την καλοκαιρινή διάθεση, και άλλα cocktails. Το Waikiki Beach εγώ ήθελα να το δοκιμάσω με το που άκουσα το όνομά του, το Spicy Love με ρούμια, φρούτα του πάθους, πικραμύγδαλο και τζίντζερ και το Nui Nui με πορτοκάλι και γλυκιά και καυτερή πιπεριά είναι για τους πιο τολμηρούς, όμως το Madalena με μαστίχα και την αγαπημένη, δροσερή γεύση μανταρινιού επέλεξα να γίνει το ποτό μου.

Πάντως όσο ωραία ποτά και να πιεις αν δε συνοδεύονται από καλούς ήχους, στην καλύτερη να το ρίξεις στην κουβέντα. Στο Baroque o κόσμος πάει κυρίως για να χορέψει- και το κάνει υπό τους ήχους των Chris Deepak, Theo και GK, που στο πρόγραμμά τους περιλαμβάνουν από house, deep house, soulful, nu disco, electrο μέχρι leftfield και rock τις καθημερινές. Εκτός από τους residents τα decks του μαγαζιού μέχρι τώρα έχουν φιλοξενήσει μια πλειάδα guest djs, Ελλήνων και από το εξωτερικό, πολλοί από τους οποίους έχουν το βασικό ρόλο στο nightlife του κέντρου. Oνόματα όπως Christo Z, Akylla, Mikee, Michael Delta, Nikos Diamantopoulos, Ms Lefki, Argy, Echonomist, And.Id, Ekkohaus, Jojo Flores, Vinny Gruvhunter, Cj Jeff, Gus & Bonso, Alex Dimou, Manolaco, Jonn, Jojo, Duke, Junior Pappa, Dj Angelo, ClubKid, Lefty D, Dollen, Dennis, M.Castaway, έχουν περάσει από κει και οι περισσότεροι από αυτούς ξαναπερνάνε ανά διαστήματα.

Ο συνδυασμός όλης της παραπάνω φιλοσοφίας σε ένα μαγαζί με ποιότητα και διαφορετικότητα για τα δεδομένα της επαρχίας και όχι μόνο, εκφράζεται στο μότο του Baroque: «Drink Responsible, Listen Carefully, Think Different».

Πηγή: www.popaganda.gr

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://baroque.gr/wp-content/uploads/2018/03/Baroque-Cocktail-Music-Bar-Kalamata-23.jpg);background-size: cover;background-position: center center;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 620px;}